800.000 putnik u 2016. godini na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

    Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je ispratio svoju 800.000-tu putnicu u 2016. godini, što predstavlja rekordan broj putnika u jednoj kalendarskoj godini na najvećem i najfrekventnijem aerodromu u Bosni i Hercegovini.
    Gordana Aničić iz Mostara koja je danas otputovala za Beograd, avio kompanijom Air Serbia, jubilarna je 800.000-ta putnica.
    Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković jubilarnoj putnici uručio je poklon-bon za kupovinu u Duty free-bescarinskoj prodavnici , a dvije besplatne karte na bilo kojoj relaciji   avio kompanije Air Serbia, putnici je uručio predstavnik ove kompanije Emir Dervišević.
    Direktor Kajmaković je naglasio da je ovo značajan rekord za Međunarodni aerodrom Sarajevo, ali je istovremeno samo jedan od pokazatelja ogromnog rasta u ovoj godini. Dodao je da će se uvođenjem novih linija već početkom iduće godine, ovaj rast sigurno nastaviti. Ovakav rast prometa zahtijeva i veće kapacitete, a posebno uzimajući u obzir da je kapacitet postojeće terminalne zgrade milion putnika godišnje. Stoga Međunarodni aerodrom Sarajevo planira započeti značajan investicioni zamah već iduće godine.
    Direktor se zahvalio svim zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo i svim aviokompanijama koje lete sa aerodroma Sarajevo, na uloženom trudu i angažmanu koji je omogućio da se dostigne rekord od 800.000 putnika.